7 Νοε 2008

Αγροτική και Πειραιώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για τους μικρομεσαίους


Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, ανακοίνωσαν οι τράπεζες Αγροτική και Πειραιώς, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η συμμετοχή άλλων τραπεζών.

Με στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, η ATEbank δήλωσε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Τις επόμενες μέρες, μόλις οριστικοποιηθεί η διαδικασία χορήγησης των δανείων, οι επιχειρηματίες μπορούν να απευθυνθούν σε ένα από τα 477 καταστήματα της τράπεζας για να ενημερωθούν αναλυτικά.

Τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα γνωστοποίησε και η διοίκηση της Τράπεζα Πειραιώς, με επιστολή που απέστειλε στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, το Ελληνικό Δημόσιο εγγυάται δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κεφάλαια κίνησης μέχρι 350.000 ευρώ, διάρκεια 3 χρόνια και 100% επιδοτούμενο επιτόκιο.


Πηγή: in.gr