28 Μαΐ 2010

Διορθώστε τα οικονομικά σας

Γλιτώστε από μερικές οικονομικές παγίδες, γιατί μια βιτρίνα με ηλεκτρονικά ή ρούχα συνήθως αρκεί για να χάσετε τον έλεγχο και να ξοδέψετε το μισό σας μισθό, χωρίς να το καταλάβετε!

Μπορεί να μην πλουτίσετε, αλλά τουλάχιστον θα αποκτήσετε μια οικονομική σταθερότητα.

- Ενημερωθείτε
Διαβάστε οικονομικές εφημερίδες και μάθετε τα βασικά για επενδύσεις και οικονομική διαχείριση. Έτσι, θα είστε μέσα στα πράγματα, θα καταλαβαίνετε καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σας και δε θα ρωτάτε συνεχώς τους άλλους.

- Θέστε στόχους
Αυτό είναι το πιο βασικό «κλειδί» της οικονομικής επιτυχίας. Εάν επικεντρωθείτε στους πρωτεύοντες στόχους σας, θα μπορέσετε να κάνετε και την ανάλογη διαχείριση των χρημάτων σας.

- Μη χρησιμοποιείτε τα χρήματα για να αισθανθείτε καλύτερα
Με απλά λόγια, μην το ρίξετε στα ψώνια για να ξεχάσετε τον τσακωμό που είχατε με τη σύντροφό σας. Προτιμήστε να κάνετε κάτι που θα αυξήσει την αυτοεκτίμηση και τη δημιουργικότητά σας, για να μην αναζητήσετε καταφύγιο στη... σπατάλη!

- Ασχοληθείτε κι εσείς με την καθημερινή διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού και βρείτε λύσεις μαζί με τη σύντροφό σας. Μια λίστα με τα κοινά σας έσοδα θα σας βοηθήσει να μην ξοδέψετε περισσότερα από αυτά που βγάζετε.

- Μάθετε από τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος
Ένα ταξίδι σε λάθος στιγμή για παράδειγμα, μπορεί να σημαίνει 3 μήνες οικονομική πίεση.


Πηγή: Περιοδικό Shape