30 Ιουλ 2010

Λουκέτο στους οφειλέτες του ΙΚΑ


Λουκέτο απειλεί να βάλει από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, δήλωσε «εμείς πήραμε μία απόφαση -είχα και την παρότρυνση του πρωθυπουργού- ότι αφού περάσει ένα δίμηνο μετά τη δημοσίευση του ασφαλιστικού νόμου ο οποίος δημοσιεύτηκε, δηλαδή από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά, ν΄ αρχίσουμε να κλείνουμε εταιρείες. Εκεί θα υπάρξει και το πρόβλημα, τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ οι οποίες χρωστάνε. Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν κι αυτές!

Δεν μπορείς να κάνεις εξαίρεση, διότι εκεί τι θα πεις;». Για να μην αφήσει μάλιστα καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, υπογράμμισε «ό,τι λέω θα το κάνω! Κατάλαβα ότι οι πολύ μεγάλες κουβέντες εναντίον της εισφοροδιαφυγής καλά ακούγονται, αλλά θα πρέπει αυτός που δημαγωγεί να καταλάβει και για ποιο πρόβλημα μιλάει. Μιλάει για ένα γενικευμένο πρόβλημα στο οποίο συμμετέχει και το κράτος και μάλιστα με επιχειρήσεις που χρωστάνε πολλά εκατομμύρια ευρώ».