2 Μαρ 2011

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε την αυτοκτονία 19 ατόμων

Την αποτροπή 19 αυτοκτονιών, που εκδηλώθηκαν μέσω ίντερνετ τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ανακοίνωσε σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 17 Ελληνες εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι και δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας ανήλικος, ηλικίας από 13 μέχρι 51 ετών, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσουν για προσωπικούς λόγους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εικονικά δωμάτια επικοινωνίας.

Δύο από αυτούς διασώθηκαν όπως ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για να αντιμετωπιστει το πρόβλημα της υγείας τους.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση οι περιπτώσεις των χρηστών του διαδικτύου που εκδήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας, εντοπίστηκαν στην πλειοψηφία τους από επικοινωνία άλλων χρηστών του ίντερνετ με τη δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος που την ενημέρωσαν.

Σημειώνεται ότι συνολικά από το 2006 μέχρι σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει την αυτοκτονία 160 ατόμων που εκδήλωναν αυτή την πρόθεση μέσω διαδικτύου.