26 Ιουν 2011

Εξώδικο για την οριστική παύση Χρονόπουλου

Την άμεση έκδοση της διαπιστωτικής πράξης οριστικής εκπτώσεως από το αξίωμα του δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, ζητούν από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αναστάσιο Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δημοτική Αρχή», Κώστας Αλεξανδρόπουλος, και άλλοι 14 κάτοικοι του δήμου.

Σε διαφορετική περίπτωση τον προειδοποιούν ότι «θα ενεργήσουν τα νόμιμα».

Σε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που απέστειλαν στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας, τον κατηγορούν ότι εσκεμμένα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση της σχετικής απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου.

«Διάχυτη είναι η άποψη», αναφέρουν στο εξώδικο που απέστειλαν στον κ. Αποστολόπουλο «ότι προσπαθείτε κύριε Γενικέ να αναβάλετε την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας των ΟΤΑ. Καθότι τότε θα μπορείτε να δηλώνετε ότι παύσατε να έχετε αρμοδιότητα έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης για την εν λόγω πειθαρχική παράβαση που έχει τελεσθεί πριν την ημερομηνία αυτή» .

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι 14 συμπολίτες του, που υπογράφουν το εξώδικο, εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους, στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, «για αυτήν την τακτική που ουδεμία σχέση έχει με τη νομιμότητα για την τήρηση της οποία επιλεγήκατε και τοποθετηθήκατε στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ως ο καταλληλότερος».

Οι 15 πολίτες της Ζαχάρως επισημαίνουν ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν προέβη στην έκδοση της απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου, όπως είχε υποχρέωση από την παρ.1 εδ.γ' του άρθρου 236 του Ν.3852/10.

Πηγή: zougla online