4 Ιουλ 2011

Δεν καταλαβαίνω γιατί όμως μας φταίνε οι ξένοι και δεν φταίμε εμείς...

Όλοι είναι αγανακτισμένοι με τα νέα μέτρα και συμφωνώ με αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί όμως μας φταίνε οι ξένοι και δεν φταίμε εμείς. Φταίνε οι Γερμανοί που μας έδιναν τις επιδοτήσεις και τα δάνεια γιατί αγοράζαμε τα προϊόντα τους. Γιατί δεν γινόταν το αντίθετο. Ξεχνάμε ότι είμαστε μια αγορά 10 μόνο εκατ. και αυτοί είναι 70 εκατ. Ποιος ο λόγος να μας έχουν τόσο μανία να μας καταστρέψουν. Γιατί δεν πουλούσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε αυτούς. Γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε το επιχειρηματικό μας δαιμόνιο και εκμεταλλευόμενοι τις επιδοτήσεις και τα δάνεια να έχουμε τις δικές μας πολυεθνικές όπως και οι Ολλανδοί. Γιατί δεν γίναμε μεγάλοι έμποροι και επιστήμονες όπως οι Αρχαίοι πρόγονοί μας που υπερηφανευόμαστε για αυτούς. Γιατί αν φύγουμε τώρα από το μνημόνιο και γυρίσουμε στη δραχμούλα όλα θα είναι καλύτερα και θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε τόσα χρόνια.


Πάντα θα φταίνε κάποιοι άλλοι και ποτέ εμείς. Φταίνε οι τράπεζες που έδιναν δάνεια και όχι εμείς που τα παίρναμε και μάλιστα με ψεύτικα στοιχεία. Πως θα φαινόταν σε εσάς όλους που βρίζετε συνέχεια τους Γερμανούς να ερχόταν μια μικρή χώρα τύπου Αλβανίας να μας έδινε ψεύτικα στοιχεία ότι έχει καλά οικονομικά, να της δίναμε δάνειο και μετά να παραδεχόταν ότι μας έπιασε κορόιδο και δεν θα μας επιστρέψει το δάνειο. Τότε να δω εγώ βρισίδια.

Ναι τα μέτρα είναι άδικα αλλά και αναγκαία. Άδικα είναι γιατί τα παίρνει η ελληνική κυβέρνηση και όχι γιατί μας τα επιβάλει η τρόικα. Η τρόικα θέλει ένα μέτρο να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Απλό ή κόβεις δαπάνες ή αυξάνεις έσοδα. Η κυβέρνηση φέρνει μέτρα αύξησης εσόδων και όχι κόψιμο δαπανών. Όσο για τα φιλέτα που έχουμε βαρεθεί να ακούμε, γιατί σίγουρα να πουληθούν σε ξένους, μπορούν να αγοραστούν από Έλληνες επιχειρηματίες. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι ούτε και αυτοί υπάρχουν διότι οι περισσότεροι ήταν και είναι κρατικοδίαιτοι.

Η λύση είναι εδώ και χρόνια μία, επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και πολύ δουλειά. Δεν το κάναμε μέχρι τώρα γιατί ήταν δύσκολο, τώρα είναι η ύστατη στιγμή. Αλλά δεν βλέπω φως, η κυβέρνηση βαριέται να δουλέψει και να κόψει δαπάνες γιατί είναι δύσκολο, οι επιχειρηματίες μάθανε να δουλεύουν με το κράτος και πως θα γίνουν τώρα ανταγωνιστικοί και τέλος οι Έλληνες πολίτες μάθανε να ζουν σε αυτή την κατάσταση και πως θα ξυπνήσουν και θα πρέπει να δουλέψουν.

nikosgr07