ΤO φάντασμα ενός κοριτσιού ισχυρίζεται πως παρενοχλεί τους εργάτες που ανακαινίζουν το Aρχαιολογικό Mουσείο Νάπολης ο αρχιτέκτονας Ορέστης Αλβάρο. Oσο και αν φαίνεται απίθανη η εν λόγω είδηση, ο αρχιτέκτονας, που του ανατέθηκε το έργο από το Yπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, δηλώνει πως είναι ένας προσγειωμένος άνθρωπος που ποτέ του δεν πίστεψε σε ανεξήγητες ιστορίες.
Oλα ξεκίνησαν όταν οι εργάτες που δούλευαν στο μουσείο παραπονέθηκαν στον αρχιτέκτονα ότι συνέβαιναν ανεξήγητες σκανδαλιές που τους είχαν ανησυχήσει. Για παράδειγμα αντικείμενα χάνονταν ή άλλαζαν θέση, δοχεία με νερό άδειαζαν μυστηριωδώς κ.ά.
Αποφάσισε τότε να επισκεφτεί τον χώρο εργασίας και όταν τράβηξε μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο παρατήρησε πως η συσκευή κατέγραψε το περίγραμμα ενός κοριτσιού ντυμένου με ρούχα άλλης εποχής! Eμεινε έκπληκτος και ρώτησε τους εργαζόμενους αν κάποιος είχε φέρει την κόρη του στη δουλειά για να πάρει αρνητική απάντηση.
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και χθες φιλοξενήθηκε στο φύλλο της έγκυρης ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», όπου η διευθύντρια του μουσείου Βαλέρια Σανπάολο δήλωσε πως «δεν είναι τίποτα άλλο παρά “καθαρή φαντασία”». Και όταν τη ρώτησαν αν είναι καλό να καλέσει κάποιον ειδικό για την αντιμετώπιση των φαντασμάτων, είπε πως το μουσείο περιμένει περισσότερο από τα φαντάσματα τις επισκέψεις των επισκεπτών όταν ανοίξει τις πύλες του. Oσο για τη φωτογραφία - απόδειξη του «φαντάσματος» η Βαλέρια Σανπάολο είπε ότι «σήμερα με την τεχνολογία μπορείς να κάνεις τα πάντα!».
Στις 4 Απριλίου 1971, ο στρατηγός Γρίβας (Διγενής) κάλεσε την νεολαία να
επιδιώκει το «Ανέφικτο», και να συνεχίσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ υπέρ της
Ενώσεως και να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε ατέρμονες συζητήσεις περί «το
εφικτόν» .
-
*Ο Διγενής, ο αρχηγός της ΕΟΚΑ, ενόψει *
*της επανόδου του στην Κύπρο, σε ομιλία του *
*στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κατηγόρησε*
* τη Χούντα για τη στάση τη...
Πριν από 55 δευτερόλεπτα