1 Φεβ 2008

Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για το νέο καθεστώς διακίνησης πετρελαίου.

Ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου το νέο καθεστώς στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, με εγκύκλιο που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς, καθορίζει τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται από τους βενζινοπώλες για την εφαρμογή του συστήματος.

Μεταξύ άλλων, οι βενζινοπώλες θα πρέπει να αναγράφουν στις αποδείξεις λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του αγοραστή πετρελαίου. Στην περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά γίνεται από κοινού από πολλά πρόσωπα και αφορά πολυκατοικίες, θα ζητείται ο αριθμός φορολογικού μητρώου του διαχειριστή.

Επίσης οι βενζινοπώλες θα ζητούν από τους καταναλωτές τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου για το οποίο προορίζεται το πετρέλαιο, καθώς και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας, την ώρα παράδοσης και άλλα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται στη συνέχεια, εντός εφτά ημερών, στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις.