5 Φεβ 2010

Ξυλοδαρμός μέσα στην τάξη

Πρωτοφανές επεισόδιο για τα εκπαιδευτικά χρονικά του Νομού Μαγνησίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, όταν τρεις μαθητές από άλλα δύο σχολεία της πόλης εισέβαλαν σε σχολική αίθουσα, εν ώρα μαθήματος και κτύπησαν αρχικά ένα μαθητή Γ’ Τάξης του σχολείου και ακολούθως τον καθηγητή, που προσπάθησε να παρέμβει.


Οι τρεις μαθητές τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σχολείο κλήθηκε λίγο αργότερα η Αστυνομία. Οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων, απ’ όπου προέρχονται οι μαθητές, τα ονόματα των οποίων έγιναν αμέσως γνωστά, θα συνεδριάσουν σχετικά με τις ποινές που αναμένεται να τους επιβάλουν. Ο μαθητής δεν χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο, ενώ ο καθηγητής τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.
Το συμβάν προκάλεσε σοκ στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς δεν έχει ξανασυμβεί να μαζεύονται μαθητές από κάποια σχολεία και να πηγαίνουν σε ένα άλλο, με προφανή σκοπό να βιαιοπραγήσουν κατά άλλου μαθητή. Άγνωστό είναι τι οδήγησε τους τρεις μαθητές να πάνε στο 1ο Γυμνάσιο και να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια.
Ένας από τους τρεις εισβολείς μαθητές είχε απομακρυνθεί από το 1ο Γυμνάσιο με την τιμωρία της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.