ΓIA μια κομμουνιστική χώρα που ήθελε να αποδείξει τα καπιταλιστικά της διαπιστευτήρια, η μαζική ιδιωτικοποίηση ήταν μια δολοφονική κίνηση. Κυριολεκτικά.
Στη Ρωσία, την εποχή που οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν στο αποκορύφωμά τους, τα ποσοστά θανάτου των ενήλικων εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 18% και το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά 5 χρόνια.
Πολλοί εργαζόμενοι που έχασαν ξαφνικά τόσο τη δουλειά τους όσο και την ασφάλιση που τη συνοδεύει κατέφυγαν στο αλκοόλ για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η θέση που υποστήριξαν πρόσφατα στο περιοδικό Λάνσετ ο Ντέιβιντ Στάκλερ, ο Λόρενς Κινγκ και ο Μάρτιν ΜακΚι.
Οι επιστήμονες αυτοί διαπίστωσαν ότι οι βιαστικές ιδιωτικοποιήσεις σε πολλές χώρες του πρώην σοβιετικού συνασπισμού συνέπεσαν με την αύξηση των ποσοστών θανάτου. Aυτό που συνδέει αυτά τα δύο φαινόμενα –είπαν– είναι η ανεργία, η οποία οδηγεί αποδεδειγμένα στο στρες και τις ασθένειες. Οι ερευνητές επιρρίπτουν μεγάλη ευθύνη στον γνωστό οικονομολόγο Τζέφρι Σακς, που υποστήριξε την ανάγκη μιας «θεραπείας-σοκ» στις πρώην κομμουνιστικές χώρες προκειμένου να περάσουν με αναντίστρεπτο τρόπο στον καπιταλισμό.
Πηγή: express
17 Σεπτεμβρίου 1944 . Ο πουστοΘανάσης στην Καλαμάτα με τους χαμογελαστούς
Συμμάχους.Λίγα μέτρα πιό πέρα γινόταν η σφαγή των 19
-
*Η φωτογραφία βγήκε μπροστά στο ξενοδοχείο ΡΕΞ της Καλαμάτας.*
Βλέπετε τον "Ελληνοαμερικανό" Τζων Φατσέα με τον Βελουχιώτη, τον ιουδαίο
καμπόυρη Γκίμπσ...
Πριν από 22 δευτερόλεπτα