17 Οκτ 2009

Στο τέλος της δευτερης τετραετίας θα γίνει η σύνταξη των αγροτών 550 ευρώ.



Ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στην προεκλογική του ομιλία στην Λάρισα τις 27 Σεπτέμβρη 2009 έλεγε:
Ξέρω όμως, φίλες και φίλοι, και την αγωνία σας για το ασφαλιστικό. Βασική μας προτεραιότητα, η αύξηση των συντάξεων, 550 ευρώ στον αγρότη και 950 ευρώ στο ζευγάρι.

Δεν είπε άμεση προτεραιότητα αλλά βασική προτεραιότητα.Που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις και εφόσον το επιτρέψουν και οι καταστάσεις της οικονομία μας ,να κάνει την σύνταξη του αγρότη 550 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προγραμματικές δηλώσεις του,δίνει 30 ευρώ αύξηση στον αγρότη από τις 1 Οκτώβρη 2009.
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας δηλώνει ότι ο αγρότης θα παίρνει κάθε χρόνο αύξηση 30 ευρώ στην σύνταξη του μέχρι να πραγματοποιηθεί η βασική του προτεραιότητα που είναι 550 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς:

Σημερινή σύνταξη αγρότη : 330 ευρώ

Βασικός Στόχος : 550 ευρώ

Διαφορά : 220 ευρώ

Αυξηση ανα έτος : 30 ευρώ

Χρόνος υλοποίησης : 220 /30 = 7,33 χρόνια

Επομένως στο τέλος της δευτερης τετραετίας.
Οπερ έδει δείξαι .Ετσι γραφαμε όταν λύναμε την άσκηση στην γεωμετρία.

Χιλιάδες γεροσυνταξιούχοι αγρότες ,φυσικά,δεν θα ζούν να δούν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα.Μιλάω για όλους τους αγρότες που κατάλαβαν λάθος.Οτι σαν μικροσυνταξιούχοι θα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των μικρών εισοδημάτων τις πρώτες 100 ημέρες .
Ας αρκεσθούν τώρα σε ένα καφέ ελληνικό που θα τους κερνάει καθημερινά στο καφενείο ο Παπανδρέου.( 1 ευρώ στοιχίζει ο ελληνικός καφές στα χωριά). 1ευρω χ 30 ημερες =30 ευρώ.