27 Οκτ 2009

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με προγράμματα stage

ΞEKINHΣAN τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα με προγράμματα stage και οι 500 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 12 Νοεμβρίου λήγουν αρκετές από τις συμβάσεις.

Με «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης στο Δημόσιο, παρόλο που δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή, εργάζονται περίπου 30.000 άτομα stage και περισσότεροι από 15.000 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μόνο στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι με stage εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 6.000, ενώ στους ΟΤΑ υπολογίζονται σε 8.000.

Εάν κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις οξύτατα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και δήμοι. Κάτι που παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αυτών των κατηγοριών προετοιμάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και δικαστικές προσφυγές, διεκδικώντας:

• Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

• Ευκαιρία μονιμοποίησης

• Την καταβολή των αμοιβών, όπου παρατηρούνται προβλήματα, αλλά και της διαφοράς μεταξύ των αποδοχών τους και του κατώτατου μισθού.

• Aναδρομική ασφαλιστική κάλυψη.