12 Απρ 2010

Έλληνας είδε τη φωτογραφία του σε τουρκικό γιαούρτι!


Tο φυσάει και δεν κρυώνει ένας Έλληνας που είδε ξαφνικά τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε συσκευασίες γιαουρτιού, και μάλιστα τούρκικου, το οποίο συσκευάζει εταιρία στη Σουηδία.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης, προχώρησε σε μήνυση και αγωγή εναντίον της σουηδικής εταιρίας, διεκδικώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορόνων, δηλαδή περίπου 6.9 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις στη Σουηδία, καθώς ο άντρας που ζει μόνιμα στην Ελλάδα υποστηρίζει ότι η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά του, ενώ η εταιρία υποστηρίζει ότι την αγόρασε από πρακτορείο, θεωρώντας ότι έχουν πληρωθεί τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.

Όλα πάντως ξεκίνησαν, όταν ένας γνωστός του εικονιζόμενου, ο οποίος ζει στη Στοκχόλμη, είδε τη συσκευασία του τούρκικου γιαουρτιού και αναγνώρισε τον συμπατριώτη και φίλο του, τον οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε για το συμβάν.

«Ήμουν έκπληκτος και δεν πίστευα στα μάτια μου», δήλωσε στο σουηδικό Sveriges Radio ο Έλληνας μετανάστης, προσθέτοντας ότι «ήταν σοκ για τον ίδιο να βλέπει τον γνωστό του στη συσκευασία του τούρκικου γιαουρτιού». Αναφέρει μάλιστα ότι «ο γνωστός του δεν επιθυμεί να συνεχιστεί αυτό και ότι αναρωτιέται πως βρέθηκε η φωτογραφία του» στα χέρια της σουηδικής εταιρίας.