13 Απρ 2010

Τρία βατραχάκια σταμάτησαν κατασκευή ιππόδρομου!


Τρία μικροσκοπικά βατραχάκια κατάφεραν να σταματήσουν την σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους Ιππόδρομους της Βικτώριας, έξω από τη Μελβούρνη, κοντά στην περιοχή του Πένκιχαμ.
Τα σχέδια για τον νέο ιππόδρομο, η ανέγερση του οποίου είχε υπολογιστεί σε 40 εκατομμύρια δολάρια, είχαν βγει και όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσουν τα έργα, μέχρι που η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος, στην σχετική επιτόπια οικολογική εξέταση του συγκεκριμένου χώρου, ανακάλυψε ότι τον χρησιμοποιούν και τρία μικροσκοπικά βατραχάκια, το είδος των οποίων έχει χαρακτηρισθεί, ως είδος, προς εξαφάνιση.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να εκδοθεί η σχετική άδεια κατασκευής του ιππόδρομου, που είχε υποβάλλει η τοπική λέσχη ιπποδρομίων.
Η υπηρεσία που είναι αρμόδια να δώσει την έγκρισή της για την καταλληλότητα του χώρου και για τις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο περιβάλλον ειδοποίησε τη συγκεκριμένη λέσχη ότι δεν της παραχωρεί την σχετική άδεια, λόγω του ότι, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται ως τόπος διαμονής και μόνιμης κατοικίας τριών μικροσκοπικών βατράχων το είδος των οποίων κινδυνεύει με αφανισμό.
Το πρόβλημα που προέκυψε, σύμφωνα με το πρόεδρο του κλαμπ που θέλει να κατασκευάσει τον ιππόδρομο, μπορεί να λυθεί μόνο με δύο τρόπους: ή η λέσχη να βρει ένα άλλο χώρο για την ανέγερση του ιππόδρομου ή να μετακινηθούν τα βατραχάκια σε έναν άλλο κατάλληλο χώρο που θα εγγυάται την επιβίωσή τους.
'Αλλος τρόπο δεν υπάρχει.
Τελικά η τοπική λέσχη ιπποδρομιών αποφάσισε ότι οι τρεις μικροσκοπικοί βάτραχοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τη σχετική έρευνα ανεύρεσης ή κατασκευής άλλου χώρου που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επιβίωση των τριών μικροσκοπικών βατράχων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η μετακίνηση των βατράχων θα στοιχίσει στη λέσχη ιπποδρομιών πάνω από 100.000 δολάρια τα οποία "η λέσχη δαπανά ευχαρίστως αφού ο νόμος είναι νόμος και οφείλουμε να τον σεβόμαστε" όπως είπε.