2 Αυγ 2008

Κάντε ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο


Παρόλο που τα τελευταία χρόνια το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, λίγοι είναι οι Έλληνες που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές μέσω διαδικτύου.

Μόλις το 4% των Ελλήνων κάνει διαδικτυακές αγορές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται στο 20%. Ο κύριος λόγος της μη πραγματοποίησης ηλεκτρονικών αγορών είναι ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους για να αγοράσουν κάτι από το διαδίκτυο.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, αφού πλέον η χρήση της πιστωτικής σας δεν είναι απαραίτητη για τέτοιου είδους συναλλαγές. Αρκεί μία προπληρωμένη ή χρεωστική κάρτα για γρήγορες, εύκολες και πάνω απ΄όλα ασφαλείς αγορές.

Οι προπληρωμένες κάρτες είναι η ιδανική λύση για αγορές μέσω internet, αφού μπορείτε να τις γεμίζετε με το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε και να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας με ασφάλεια, χωρίς τον φόβο των χάκερ. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος κλέψει τα στοιχεία της κάρτας, η ζημιά θα είναι ελάχιστη, αφού το πιστωτικό όριο είναι πολύ μικρό.

Στην Ελλάδα τρεις τράπεζες διαθέτουν προπληρωμένες κάρτες για το καταναλωτικό κοινό που θέλει να κάνει αγορές στο διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές κάρτες, αυτές λειτουργούν παρόμοια με τις πιστωτικές, με τη διαφορά ότι δεν παρέχουν πίστωση στον κάτοχό τους για αγορές, αλλά το ποσό της συναλλαγής μεταφέρεται αυτόματα στο λογαριασμό του εμπόρου. Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό λογαριασμό, στον οποίο θα καταθέτουν ένα συγκεκριμένο ποσό που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για αγορές στο διαδίκτυο.