19 Αυγ 2008

Ντόπινγκ κατά της ηλιθιότητας

Είμαι ηλίθιος! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Ζητώ λοιπόν επειγόντως να κάνω ντόπινγκ κατά της ηλιθιότητας. Θέλω να ντοπαριστώ έτσι ώστε να μην παρασύρομαι εύκολα. Να μην βγαίνω και να πανηγυρίζω με το παραμικρό. Να μην συγκινούμαι έτσι χωρίς λόγο...

- Πριν τέσσερα χρόνια, συμφώνησα κι εγώ ότι «τα παιδιά» τα κατατρέχουν οι μεγάλες δυνάμεις που δεν θέλουν να βλέπουν στο βάθρο του νικητή λευκούς.

- Πριν τέσσερα χρόνια με συγκινούσε η δήλωση Ολυμπιονίκη μας η οποία αναφερόταν στην...ανωτερότητα της φυλής.

- Πριν τέσσερα χρόνια έβλεπα τους κακούς ξένους να αποσπούν το μετάλλιο από το στήθος του Ελληνα επειδή τάχα είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

- Πριν τέσσερα χρόνια παρακαλούσα να περάσει μισή ώρα μέχρι να ανέβει στο βάθρο ο χάλκινος Ολυμπιονίκης. Αυτός όμως ανέβηκε σχεδόν αμέσως... αφού πέρασαν μόνο 15 λεπτά έξαλλων πανηγυρισμών. Δεν προλάβαινα να σκουπίζω τα δάκρυά μου.

- Στις αρχές του καλοκαιριού έμεινα εμβρόντητος όταν αποκαλύφθηκε ότι μια Κινεζούλα έκανε τη δολιοφθορά «στα παιδιά» της άρσης βαρών. Ολόκληροι άντρες, έμπειροι και στο σώμα και στο μυαλό έπεσαν θύματα μιας άσημης και άγνωστης. Επεσα από τα σύννεφα... Ευτυχώς όμως με την πληρωμή ενός γενναίου προστίμου, πήραμε την πράσινη κάρτα για να στείλουμε μια μικρή αντιπροσωπεία αρσιβαριστών έτσι «εις ανάμνησιν λαμπρών ημερών». Μάλιστα αισθάνθηκα ψυχική ευφορία όταν κάποιος πρώην συναθλητής τους δήλωσε με έμφαση ότι: «δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα». Να μην ισοπεδώνουμε δηλαδή τα...ήδη ισοπεδωμένα.

- Στη συνέχεια ήρθε ο κολυμβητής, το δελφίνι μας. Θύμα δολιοφθοράς κι αυτός.

- Οπως δεν πίστεψα πώς βρέθηκαν δολιοφθορείς για να καταστρέψουν την καριέρα άλλου αθλητή δρομέα ταχύτητας, της ιδίας οικογενείας των «καλών παιδιών».

- Ακολουθεί ο πόλεμος της ΔΟΕ κατά αθλήτριάς μας. Ολόκληρη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συντάχθηκε κατά της Ελληνίδας. Φοβήθηκε η ΔΟΕ μην τυχόν περάσει στα προκριματικά...

- Και τέλος εκεί που πίστευα - αφελώς πάλι - ότι τέλειωσαν οι δολιοφθορές να και πάλι - το ίδιο φάρμακο - αυτή τη φορά υπό μορφή πολυβιταμίνης (έτσι μας είπαν) να μπαίνει εμπόδιο στην πορεία άλλης Ελληνίδας.

Επανέρχομαι λοιπόν και ζητώ επειγόντως «ντόπα» σε ισχυρή δόση, για να μην πείθομαι από παραμύθια και παραμυθάδες...

Από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ