24 Αυγ 2008

Νεανική επιχειρηματικότητα από τον ΟΑΕΔ

ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ηλικίας 22 έως 32 ετών, χρηματοδοτούνται με ποσό έως 21.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσουν ατομική επιχείρηση για την πραγματοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων, που βασίζονται στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. Αυτό προβλέπει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τον τίτλο «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» και αναμένεται να επωφεληθούν 3.000 νέοι και νέες.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Οσοι έχουν την ιδιότητα του ανέργου, έχουν δηλαδή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, και έχουν περάσει από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης του ΟΑΕΔ.

«Η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα δυναμικό τρόπο ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα εάν αυτή είναι προσανατολισμένη σε καινοτόμες ιδέες και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας» είπε στην «Κ.Ε.» ο Γ. Βερναδάκης, διοικητής του ΟΑΕΔ. «Στόχος μας είναι η άρση των δυσκολιών εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας και ειδικότερα η διασφάλιση συνθηκών ομαλής και γρήγορης μετάβασης των νέων από το εκπαιδευτικό σύστημα στην απασχόληση», πρόσθεσε.

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, θεωρείται «εξπρές». Στο πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την υποβολή της επιχειρηματικής πρότασης, στη συνέχεια την αξιολόγησή της και ύστερα από τριάντα μέρες την ένταξη στο πρόγραμμα.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η πρώτη από τις τρεις δόσεις καταβάλλεται με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης, η δεύτερη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου από την υπαγωγή στο πρόγραμμα και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος και η τρίτη στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης σε πρόγραμμα ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του Οργανισμού www.oaed.gr.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 24/08/2008