8 Σεπ 2008

Τετραήμερη απεργία στις Εφορίες από αύριο 9/9/2008

ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στις Εφορίες προκαλεί το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο εντάσσονται στον κρατικό προϋπολογισμό λογαριασμοί από τον οποίο καταβάλλονται ειδικά επιδόματα στον κλάδο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕΔΟΥ) έχει προκηρύξει τετραήμερη απεργία από αύριο Τρίτη έως και την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ στελέχη της ομοσπονδίας σημειώνουν ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, στην περίπτωση που δεν εξαιρεθεί ο λογαριασμός καταβολής των επιδομάτων τους από την ένταξη στον προϋπολογισμό.
Αρχικά, είχε αποφασιστεί η πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, για την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ με έκτακτη απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας το Σάββατο επεκτάθηκε η απεργιακή κινητοποίηση για ακόμη δύο ημέρες.
Η αλλαγή οδηγεί, όπως τονίζουν οι ίδιοι, σε κατάργηση των επιδομάτων, τα οποία θεσπίστηκαν στο παρελθόν ως κίνητρο παραγωγικότητας και αντιστάθμισαν την απώλεια πραγματικού εισοδήματος από την παροχή περιορισμένων εισοδηματικών αυξήσεων. Να σημειωθεί ότι ήδη την εξαίρεσή τους από την ένταξη ειδικού λογαριασμού καταβολής επιδομάτων έχουν εξασφαλίσει οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ