2 Σεπ 2008

Η Google παρουσιάζει το δικό της browser


Σε μια κίνηση που φαίνεται να αναβιώνει τον «πόλεμο των browser» της δεκαετίας του 1990, η Google παρουσιάζει το δικό της, δωρεάν πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, μέσω του οποίου ελπίζει να εδραιώσει την κυριαρχία της εις βάρος της Microsoft.

Το νέο πρόγραμμα, με την ονομασία Chrome, αναμένεται να είναι διαθέσιμο αργότερα την Τρίτη σε δοκιμαστική μορφή για υπολογιστές που τρέχουν Windows, ενώ οι αντίστοιχες εκδόσεις για Mac OS X και Linux αναμένονται αργότερα.

Το Chrome έχει σχεδιαστεί για ταχεία διαχείριση και προβολή ιστοσελίδων με δυναμικό περιεχόμενο, βίντεο ή άλλες απαιτητικές εφαρμογές.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει ακόμα τη λειτουργία «incognito» που διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών μέσω ενός ειδικού παράθυρου. «Τίποτα από ό,τι συμβαίνει μέσα στο παράθυρο δεν καταγράφεται στον υπολογιστή σας» αναφέρει η Google.

Ενα ακόμα ατού του Chrome είναι μια νέα μηχανή για τη φόρτωση κώδικα JavaScript V8, η οποία έχει σχεδιαστεί να τρέχει τις μελλοντικές, διαδραστικές υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού.

H διεύθυνση του Google Chrome (www.google.com/chrome) δεν είναι ακόμα διαθέσιμη μέχρι τώρα που αναρτώ την δημοσίευση.Δοκιμάστε αργότερα.