8 Σεπ 2008

Επιβατικό αυτοκίνητο η... νεκροφόρα για τη ΔΟΥ Μυτιλήνης


Τι είναι άραγε η νεκροφόρα; Επαγγελματικό ή επιβατικό αυτοκίνητο; Το ερώτημα απασχολεί τη ΔΟΥ Μυτιλήνης, αλλά και τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Μυτιλήνη, Θωμά Βαναβάκη, τον οποίο η ΔΟΥ Μυτιλήνης χρεώνει αναδρομικά τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις ετών.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα γραφεία τελετών της Μυτιλήνης. Την ίδια αντιμετώπιση των νεκροφόρων ως επιβατηγών αυτοκινήτων, έχουν η Διεύθυνση Μεταφορών μαζί με τις ΔΟΥ όλης της άλλης Ελλάδας.

Με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται φορολογικά οι νεκροφόρες, ενώ ο άτυχος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έχει υποχρεωθεί να πληρώνει κάθε μήνα 370 ευρώ (μέχρι να εξοφλήσει το χρέος που του καταλόγισε η ΔΟΥ Μυτιλήνης), καθώς μόνον έτσι τού χορηγείται φορολογική ενημερότητα που έχει ισχύ ενός μηνός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία και μόνη φορά.

«Η δικαίωσή μου, αν και όταν γίνει στο δικαστήριο, μικρή σημασία θα έχει», λέει χαρακτηριστικά. «Θα γίνει μετά από αρκετά χρόνια και σε εποχή που, όπως μας λέει, πιθανότατα θα έχει βγει στη σύνταξη».

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ούτε η ΔΟΥ Μυτιλήνης ούτε οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν διευκρινήσει το θέμα.

Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ