26 Σεπ 2008

Ρίο: μπλόκο στα διόδια


Την άρνησή τους να καταβάλλουν αυξημένο το αντίτιμο των διοδίων της Πατρών - Κορίνθου εξέφρασαν εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον σταθμό των διοδίων στο Ρίο
Το ζήτημα της παράνομης είσπραξης διοδίων στο εθνικό δίκτυο, και ιδιαίτερα στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου πρόσφατα επιβλήθηκαν και σημαντικές αυξήσεις, έφερε με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης.
Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, μέλη της Ν.Ε. και απλοί πολίτες.
«Αμέσως μετά την παραχώρηση και πριν από την έναρξη οποιουδήποτε έργου, έστω και για τα μάτια του κόσμου, ήρθε το χαράτσι της αύξησης των διοδίων σε 2,8 ευρώ από 2 ευρώ που ήταν σήμερα. Σε έναν δρόμο-καρμανιόλα, που δεν πληροί καμία προδιαγραφή ασφαλείας», ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές διαμαρτυρίας από τους οδηγούς για την αύξηση των διοδίων.
Μάλιστα, μέρα με τη μέρα προστίθενται και νέα ονόματα στη λίστα της κίνησης πολιτών που διέρχονται από τον σταθμό των διοδίων του Ρίου αρνούμενοι να καταβάλουν το αντίτιμο.

Πάντως, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί, καθώς -όπως είπε- η σύμβαση που προέβλεπε τις αυξήσεις ψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ).

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησε στα διόδια Κορίνθου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/09/2008