1 Μαρ 2010

Ξεκινούν οι καταθέσεις φορολογικών δηλώσεων

Από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 του μηνός, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα προσέρχονται στις εφορίες για να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Οι αγρότες θα καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από την 1η έως και τις 19 Απριλίου. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση από τις 4 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Στα νέα έντυπα Ε1, η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να μπορούν να ζητούν διευκρινήσεις από τους φορολογουμένους.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν τα συνολικά έξοδα από επισκέψεις σε ιατρούς και δικηγόρους, αλλά και να εμφανίζουν ξεχωριστά τα έξοδα ιατρικής περιθάλψεως που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2009 στο εξωτερικό.

Καλούνται επίσης να αναγράψουν τα ποσά των τόκων που πλήρωσαν το 2009, για να εξοφλήσουν στεγαστικά δάνεια ανέγερσης ή απόκτησης οποιασδήποτε κατοικίας (όχι μόνο πρώτης), τα οποία συνήψαν από τις 1-1-2009 μέχρι τις 31-12-2009.

Πηγή: kathimerini.gr