26 Μαρ 2010

Πως θα κερδίσετε χρήματα

Διαβάστε το παράδειγμα:

Πηγαίνει ο Χάρης σε ενα χωριό που ήταν κοντά σε ένα δάσος με πολλές μαιμούδες.
Μαζεύει ο Χάρης τους χωρικούς και τους λέει:
Χρειάζομαι μαιμούδες.Πηγαίνετε να πιάσετε μαιμούδες και εγώ θα σας τις αγοράζω 10 ευρώ τη μία.
Τρέχουν οι χωρικοί στο δάσος και άρχισαν να πιάνουν μαιμούδες.Επιασαν πολλές μαιμούδες και τις έφεραν στον Χάρη που τις αγόραζε με 10 ευρώ τη μία.
Μετά από λίγο καιρό μαζεύει πάλι ο Χάρης τους χωρικούς και τους λέει:
Θέλω και άλλες μαιμούδες.Ξέρω όμως ότι έχουν απομείνει πολύ λίγες για αυτό θα σας τις αγοράσω με 25 ευρώ την μία.
Τρέχουν πάλι οι χωρικοί στο δάσος και με πολύ κόπο έπιασαν κάτι τελευταίες μαιμούδες που ο Χάρης τις αγόρασε με 25 ευρώ την μία.
Μετά από λίγο καιρό πάλι ο Χάρης μαζεύει τους χωρικούς και τους λέει:
Θέλω και άλλες μαιμούδες.Επειδή όμως είναι δύσκολο να βρείτε μαιμούδες εγώ θα σας τις αγοράζω με 50 ευρώ την μία.Επειδή όμως πρέπει να απουσιάσω για λίγες ημέρες θα σας τις αγοράσει ο βοηθός μου.
Τρέχουν οι χωρικοί στο δάσος ψάχνουν να βρουν μαιμούδες,δεν είχε απομείνει καμμία.Γυρίζουν στο χωριό λυπημένοι που δεν μπόρεσαν να βρούν μαιμούδες.
Τους βλέπει ο βοηθός του Χάρη και τους λέι:
-Ελάτε μαζί μου.
Τους παιρνει σε ένα μεγάλο στάβλο που ήταν γεμάτος μαιμούδες.
-Κοιτάχτε να δείτε τι θα κάνουμε.Θα σας πουλήσω εγώ τις μαιμούδες με 35 ευρώ τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τους τις πουλάτε εσείς με 50 ευρώ,όπως σας είπε.
Ετρεξαν οι χωρικοί,σήκωσαν ότι λεφτά είχαν και αγόρασαν όλες τις μαιμούδες από τον βοηθό του Χάρη με 35 ευρώ τη μία με σκοπό να τις πουλήσουν στον Χάρη με 50 ευρώ.

Την άλλη μέρα ο Χάρης και ο βοηθός είχαν εξαφανισθεί.

Κάπως έτσι έγινε και με το δικό μας χρηματιστήριο όταν όλοι αγόραζαν και πουλούσαν μαιμούδες στον κάθε Χάρη.Στο τέλος ο Χάρης βγηκε κερδισμένος.Ο χωρικός ξαναπήρε τις μαιμούδες του και πλήρωσε και από την τσέπη του.

Καλώς ήρθατε στην Wall Street