24 Ιουν 2010

Τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος


Με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του τοπικού άρχοντα. Κατά συνέπεια, ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος έχει ήδη τρεις καταδίκες εις βάρος του για παράβαση καθήκοντος, δεν έχει δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο Π. Χρονόπουλος είχε ανακοινώσει πρόσφατα την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να ολοκληρώσει το αναπτυξιακό έργο που είχε ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ζαχάρως είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος σε 14μηνη φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Πατρών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν είχε προχωρήσει, αν και γνώριζε, στη σφράγιση μιας παραθαλάσσιας καντίνας η οποία λειτουργούσε χωρίς άδεια από το 2002.

Το θέμα είχαν θέσει πρόσφατα με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης, από τον οποίο ζητούσαν να μάθουν για ποιο λόγο ο δήμαρχος της Ζαχάρως δεν εξέπεσε του αξιώματός του τουλάχιστον από τις 5/9 του 2008, όταν δημοσιεύθηκε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ