10 Ιαν 2008

Οι κατεδαφίσεις "αυθαιρέτων" στην Ζαχάρω.Μύθος και πραγματικότητα.

Στην παραλία της Ζαχάρως δεν υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα.
Ως αυθαίρετο θεωρούμε το κτίσμα που αναγέρθηκε στο οικόπεδο του ιδιοκτήτη χωρίς να υπάρχει η νόμιμη άδεια οικοδόμησης.
Στην Ζαχάρω είχαμε και έχουμε το εξής καθεστώς:
Αυθαίρετα κτίσματα (χωρίς την νόμιμη άδεια) σε καταπατημένα οικόπεδα.Οικόπεδα που ανήκουν στην ΚΕΔ (κτηματική εταιρία δημοσίου).
Δύο τα κακά.Και καταπατημένα οικόπεδα και αυθαίρετα κτίσματα.
Πως καταπατήθηκαν αυτές οι εκτάσεις?Μα είναι πολύ απλό.
Με μια απλή βεβαίωση του Δημάρχου,που βεβαιώνεται η χρησικτησία της έκτασης.Οχι,βέβαια του σημερινού Δημάρχου,Πανταζή Χρονόπουλου,που είναι υπέρμαχος της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ζαχάρως,αλλά των προηγουμένων Δημάρχων,μερικοί από τους οποίους φρόντισαν,πρωτίστως για τον εαυτό τους,έλαβαν τα φιλέτα των καταπατημένων εκτάσεων και έκτισαν το εξοχικό τους δίπλα στο κύμα.

Είναι σε όλους μας γνωστό,ότι η παραλία της Ζαχάρως,δίπλα στον Καιάφα,είναι πιστοποιημένη στο σύστημα NATURA.Θεωρείται περιοχή μεγίστου κάλλους,που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες.

Είναι σε όλους μας γνωστά τα βάσανα του Δήμου Ζαχάρως που προέκυψαν από τις μεγάλες πυρκαιές της 24/08/2007.
Ενα από τα μεγάλα χαρτιά που έχει να παίξει ο Δήμος στην ανασυγκρότητηση του είναι η τουριστική ανάπτυξη.Δεν μπορεί να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη με τις αυθαίρετες "καλλύβες τους καραγκιόζη" σε καταπατημένες εκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τουριστική αυτή ανάπτυξη .Και μάλλιστα πάνω στον αιγειαλό.
Τα ψέμματα τελείωσαν.
Η ανοχή της πρώην τοπικής αυτοδιοίκησης,η συμφεροντολογική εκμετάλλευση αυτής της ανοχής από τους "ημετέρους" της δεν έχουν θέση στην σημερινή Ζαχάρω.
Οι εκτάσεις αυτές αποτελούν κτήματα του δημοσίου και πρέπει να αποδοθούν στον λαό της Ζαχάρως για το συμφέρον ολάκερου του Δήμου.Πόσο μάλλιστα σήμερα,που τα προβλήματα ταλανίζουν αδυσώπητα την περιοχή λόγω της καταστροφής.