18 Ιαν 2008

Λίμνη Κορισσίων.




Η περιοχή βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων, ανατολικά του χωριού Αργυράδων. Ως ο κυριότερος υγρότοπος στο νησί, αποτελεί μια σημαντική περιοχή για την προστασία της άγριας ζωής και ιδιαίτερα της ορνιθοπανίδας καθώς και για τη διατήρηση των τύπων αυτοφυούς βλάστησης που παρατηρούνται.

Η Λιμνοθάλασσα Κορισσίων καλύπτει έκταση 6.000 περίπου στρεμμάτων με αμμώδη εδάφη και διαδοχικές αμμοθίνες όπου συναντώνται διάφορα είδη πτηνών και για αυτό έχει χαρακτηρισθεί σαν Ζώνη Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας, αφού έχουν παρατηρηθεί 126 είδη πουλιών. Κορμοράνοι, σφυριχτάρια, αργυροτσικνάδες, φλαμίνγκος, πάπιες και χιλιάδες πεταλούδες που τις προσελκύει το αλάτι των αλυκών.

Με τη θάλασσα του Ιονίου ακριβώς δίπλα της (παραλία του Χαλικούνα) συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο νερών και αμμόλοφων που βρίσκει την τέλεια ολοκλήρωσή του κατά το ηλιοβασίλεμα. Λίγα μόνο αγροτόσπιτα βρίσκονται γύρω από τη λίμνη που στην πραγματικότητα είναι λιμνοθάλασσα, αφού, ένα στενό κανάλι την ενώνει σε ένα σημείο της με το Ιόνιο. Στο σημείο που ενώνεται με τη θάλασσα, θα συναντήσετε και ένα σπάνιο μικρό δάσος ,με κέδρους, άσπρα κρίνα και 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας πάνω στην άμμο.