28 Ιουλ 2008

Δώστε ζωή στον υπολογιστή σας



Ένα μεγάλο πρόβλημα από τη συνεχή χρήση του υπολογιστή μας και από τη συχνή εγκατάσταση προγραμμάτων είναι η δημιουργία φθαρμένων αρχείων και «σκουπιδιών» που κάνουν τον υπολογιστή ασταθή και πιο αργό. Όμως πώς μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα και να ξαναδώσουμε ταχύτητα στον υπολογιστή μας;

Σίγουρα η ιδανική λύση είναι το Format (διαμόρφωση) του σκληρού μας δίσκου και η επανεγκατάσταση των Windows και των υπόλοιπων προγραμμάτων. Όμως επειδή αυτή η λύση είναι αρκετά χρονοβόρα και προϋποθέτει αρκετά καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπορούμε να δοκιμάσουμε μερικές πιο εύκολες μεθόδους.

Μία πιο συντηρητική μέθοδος από το Format είναι η διόρθωση της εγκατάστασης των Windows. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα, σίγουρα θα δούμε άμεσα αποτελέσματα και μάλιστα χωρίς να πρέπει να κρατήσουμε κάποιο Backup, αφού δεν διαγράφει τα αρχεία από τον σκληρό δίσκο.

Μία ακόμα περισσότερο συντηρητική μέθοδος που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι ο έλεγχος του υπολογιστή μας για σφάλματα και η ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου. Μέσω του ελέγχου τα Windows θα διαγράψουν ένα μέρος των άχρηστων αρχείων που βρίσκονται στον δίσκο, ενώ μέσω της ανασυγκρότησης (defrag) τα αρχεία μας θα ανασυγκροτηθούν και θα ταξινομηθούν με αποτέλεσμα να εκτελούνται ταχύτερα.

Τα δύο αυτά εργαλεία συστήματος μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα, πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του σκληρού μας δίσκου -> Properties -> Tools.