10 Νοε 2008

Φύτεψαν 18 δενδρύλλια


Εκεί όπου στις 2 Ιουλίου κόπηκαν από τον ΟΣΕ -λόγω έργων- 71 δέντρα, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό, βρέθηκαν χθες το πρωί για μία ακόμη φορά, μέλη της Επιτροπής Πολιτών του 4ου Διαμερίσματος για την Υπογειοποίηση του Προαστιακού.

Η κοπή των 71 δέντρων, όπως και μεγάλων θάμνων επί της Κωνσταντινουπόλεως, είχε ξεκινήσει τότε στο ύψος της οδού Προποντίδος, έως και την οδό Ραιδεστού. Τα κομμένα δέντρα βρίσκονται ακόμα εκεί, όπως και τις 2 προηγούμενες φορές που τα μέλη της επιτροπής είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.
Χθες, όμως, δεν πραγματοποίησαν μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «περιβαλλοντικό έγκλημα», όπως χαρακτήρισαν αλλά φύτεψαν κιόλας 18 δενδρύλλια.
Μέλη της επιτροπής, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν ένα και φύτεψαν 6 κουκουναριές, 5 ακακίες και 7 κυπαρίσσια.
«Η σημερινή δενδροφύτευση είναι η δική μας απάντηση στην αδιαφορία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε δεσμευτεί τότε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου θα προχωρούσε σε άμεση δενδροφύτευση της περιοχής, κάτι που δεν έγινε ποτέ», είπε στην «Ε» ο Β. Τσατήρης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/11/2008