15 Νοε 2008

Μάκιστος: Παραδόθηκαν τα πρώτα 8 σπίτια από τον Ομιλο Βαρδινογιάννη.



Στην Μάκιστο παραδόθηκαν τα πρώτα 8 σπίτια από τον Ομιλλο Βαρδινογιάννη,που είχε αναλάβει την ανασκευή των σπιτιών του χωριού από τις ζημιές που έπαθαν από την φονική πυρκαιά της 24/08/2007.


Η Μαριάνα και ο σύζυγος της Βαρδής Βαρδινογιάννης αμέσως μετά την φονική πυρκαιά ευαισθητοποίηθηκαν αμέσως και υιόθέτησαν την Μάκιστο.Η υπόσχεση τους έγινε πραγματικότητα και χθές η κ.Μαριάνα βρισκόνταν στην Μάκιστο πανευτυχής που παρέδιδε τα πρώτα οκτώ σπίτια εξοπλισμένα με όλες τους τις ανέσεις.


Βέβαια η κ.Μαριάνα Βαρδινογιάννη δεν γνώριζε αλλά ούτε και έπρεπε να το γνωρίζει ότι άθελα της παρέδιδε πρώτα 7 εξοχικές κατοικίες μη μονίμων κατοίκων και 1 μόνο κατοικία μόνιμου κάτοικου.

Η .Μαριάνα Βαρδινογιάννη έδωσε και δίνει τα χρήματα της αφιλοκερδώς για την ανακούφιση των κατοίκων της Μακίστου με την χαρακτηριστική ευαισθησία που την διακρίνει πάνω στα κοινωνικά προβλήματα Και γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες αλλά και όλος ο κόσμος αυτή την ευαισθησία της.


Αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν όμως ποιοι είναι μόνιμοι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν άμεσο στεγαστικό πρόβλημα και πρέπει να προηγηθούν και ποιοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι που δεν αντιμετωπίζουν άμεσο στεγαστικό πρόβλημα και μπορούν να ακολουθήσει μετέπειτα η ανασκευή των σπιτιών τους, είναι οι τοπικοί παράγοντες οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν υποδείξει στους υπεύθυνους της κατασκευαστικής εταιρίας του ομίλλου,τους κατοίκους με το άμεσο στεγαστικό πρόβλημα.,οι οποίοι ζούσαν μόνιμα στο χωριό χειμώνα –καλοκαίρι και δεν είναι επισκέπτες 5-6 ημέρες τον χειμώνα για τις ελιές (τώρα δεν υπάρχουν) και το καλοκαιράκι για διακοπές.


Τέλος πάντων ας κάνουν οι Μακισταίοι τον σταυρό τους που βρέθηκε η οικογένεια των Βαρδινογιάννηδων στον δρόμο τους και έστω και αργά το χωριό θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και θα ακουσθούν πάλι χαρούμενες φωνές.

Διαφορετικά για πολλά χρόνια ακόμη θα αντικρύζαμε στην Μάκιστο την εικόνα της καταστροφής, της θλίψης και της απόγνωσης.