9 Νοε 2008

Νησιά φοινικών και κόσμων του Ντουμπάι

Ο κόσμος είναι μια συλλογή 300 προκαλούμενων από τον άνθρωπο νησιών με μορφή του παγκόσμιου χάρτη εντόπισε 4km από την ακτή του Ντουμπάι. Η ανάπτυξη μπορεί μόνο να επιτευχθεί με τη βάρκα, seaplane, ή το ελικόπτερο.

Περίπου 320 εκατομμύριο κυβικά μέτρα της άμμου έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσουν τα νησιά, που θα κυμανθούν στο μέγεθος από 150.000 τετραγωνικά πόδια σε 450.000 τετραγωνικά πόδια, με το μέσο νησί που μετρά περίπου 300.000 τετραγωνικά πόδια. Η μέση απόσταση μεταξύ των νησιών είναι 100 μέτρα.

Την αποκατάσταση εδάφους στον κόσμο είναι σχεδόν πλήρη και πρέπει να τελειώσουν το 2008, όταν θα αρχίσουν οι πρώτοι επενδυτές τις εξελίξεις τους. Τα περισσότερα από τα νησιά είναι τώρα σε ισχύ και αυτά θα προσθέσουν 232km του beachfront, αν και αποκλειστικός, στην ακτή του Ντουμπάι.

Οι πωλήσεις των μεμονωμένων νησιών είναι από την πρόσκληση μόνο. Μαΐου 2007, 45 τοις εκατό του κόσμου ήταν πωλημένων, συμπεριλαμβανομένων 20 νησιών τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2007. Το κόστος ενός νησιού κυμαίνεται μεταξύ $15-$45m.

Διάφορες προσωπικότητες έχουν φημολογηθεί για να έχουν αγοράσει στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου ετερόκλητου Crue μέλους Tommy Lee, το οποίο αναφέρεται για να έχει αγοράσει το νησί της Ελλάδας για την προηγούμενη σύζυγό του Pamela Anderson. Οι εκθέσεις έχουν συνδέσει επίσης τη ράβδο Stewart και Ντέιβιντ Μπέκαμ βρετανικών προσωπικοτήτων με το πρόγραμμα, αλλά καμία από αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε το video: