20 Δεκ 2008

Ηλεία: Κλέβουν τη γαλοπούλα του γείτονα για το δικό τους εορταστικό τραπέζι!


Με τη γαλοπούλα του... γείτονα (!) φαίνεται ότι θα κάνουν φέτος Χριστούγεννα πολλοί κάτοικοι της πυρόπληκτης Ηλείας, οι οποίοι εκτός των άλλων βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Οπως όλα δείχνουν η οικονομική κρίση επηρέασε ακόμα και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους καθώς η πατροπαράδοτη γαλοπούλα αποτελεί μάλλον... άπιαστο όνειρο γι' αυτούς.

Γι' αυτό και πολλοί αποφάσισαν να περάσουν σε... επαναστατικές μεθόδους και να «απαλλοτριώσουν» τα πουλερικά των γειτόνων τους ή του διπλανού χωριού τους. Στο δημοτικό διαμέρισμα Καλύβια Ηλιδας του Δήμου Αμαλιάδας το φαινόμενο της κλοπής των πουλερικών και ειδικά της γαλοπούλας έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες διαστάσεις επιδημίας καθώς ολόκληρα κοτέτσια και μικρές φάρμες με γαλοπούλες άδειασαν μέσα σε μια νύχτα.

Αρχικά οι κάτοικοι νόμισαν ότι αιτία της εξαφάνισης των πουλερικών τους ήταν κάποιες πονηρές αλεπούδες που κατέβηκαν πεινασμένες από τα ορεινά στην πεδινή Ηλεία. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι οι κλέφτες δεν ήταν τα συμπαθή ζώα αλλά κάποιοι άγνωστοι μέχρι στιγμής που προέβησαν σε αυτή την πράξη είτε για να εμπορευτούν τις κλεμμένες γαλοπούλες είτε για να τις χρησιμοποιήσουν στο τραπέζι τους τα Χριστούγεννα!

Οπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιώργος Τσουμπελής, στις τελευταίες δώδεκα ημέρες έχουν σημειωθεί τρεις μεγάλες κλοπές από δράστες που άρπαξαν συνολικά 25 γαλοπούλες και 70 κοτόπουλα ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το χωριό άλλα περίπου 100 πουλερικά. Ο κ. Τσουμπελής κάνει λόγο για σπείρα που δρα στην περιοχή κατά την εορταστική περίοδο οργανωμένα και κάλεσε τις Αρχές να προστατεύουν τα κοτέτσια του χωριού.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πίσω από κάποιες κλοπές βρίσκονται πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αναγκαστικά κλέβουν τις γαλοπούλες των γειτόνων τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/12/2008