29 Δεκ 2008

Γάζα-Χαμάς-Ισραήλ:Ανάλυση της σύγκρουσης με απλά λόγια.

Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει Γάζα και τι σημαίνει Χαμάς.

ΓΑΖΑ: Δεν είναι ένα επίσημα προσδιορισμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος. Είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένα προτεκτοράτο ή μια εδαφική έκταση αλλά βεβαίως δεν χαίρει την υπόσταση ενός διεθνούς κράτους που θα δικαιοδοτούσε μια τέτοια οντότητα να ισχυριστεί εθνική κυριαρχία για τα εθνικά της σύνορα και την γη της.

ΧΑΜΑΣ: Είναι το Κίνημα της Ισλαμικής Αντίστασης που ενεργοποιήθηκε στα πρώτα στάδια της Ιντιφάντα. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Γάζα (καθώς και στην Ιουδαία και τη Σαμάρια). Ο δηλωμένος στόχος της: η εξάλειψη του Ισραηλινού λαού και η ίδρυση ενός Ισλαμικού Παλαιστινιακού κράτους στη θέση του Ισραήλ. Η Χαμάς βεβαίως έχει την απερίφραστη συμπαράσταση του Ιράν στις προσπάθειές της να προβεί σε γενοκτονία κατά των Ισραηλινών.

Αυτό που ΔΕΝ είναι η Χαμάς είναι μια αναγνωρισμένη οπλισμένη δύναμη που ενεργεί υπό την αιγίδα ενός κανονικά εκλεγμένου κράτους. Δεν έχει υπογράψει σε καμία συνθήκη της Γενεύης, δεν είναι μέλος ούτε των Ηνωμένων Εθνών ή του Συμβουλίου Ασφαλείας, ΔΕΝ αγωνίζεται ανοικτά κάτω από μια εθνική σημαία και τα στελέχη της δεν φορούν αναγνωρισμένα εθνικά σήματα ή στρατιωτικού βαθμού.
Στη νομική φρασεολογία του «Νόμου του Πολέμου», η Χαμάς, σαν οντότητα δεν είναι ένας αναγνωρισμένος μαχητής και συνεπώς δεν δικαιούται την προστασία των Συνθηκών της Γενεύης.
Αυτό που μπορεί να τονιστεί αρκετά: Η Χαμάς και οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ή αποκρύπτουν τις προσπάθειες της ΔΕΝ δικαιούνται ειδική προστασία κάτω από οποιαδήποτε πλευρά του Νόμου του Πολέμου στον οποίο οι Συνθήκες της Γενεύης είναι απλά μέρος.
Εν αντιθέσει, αυτά τα έθνη,Οι στρατοί και οι οντότητες που σέβονται τις Συνθήκες της Γενεύης, που κάνουν επιχειρήσεις κάτω από μια εθνική σημαία και μια ιεραρχία διοίκησης ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ την προστασία των ειδικών άρθρων των Συνθηκών αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιήσει το στρατό του σε μικρό ή μεγάλο βαθμό για να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέρος ή σε οποιονδήποτε επιτεθεί στο Ισραήλ.
Αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ μπορεί να βομβαρδίσει στόχους της Χαμάς ως στρατιωτικά αναγκαία για να τους καταστήσει ανίσχυρους ενάντια σε ένα νέο κύμα επιθέσεων Ισραηλινών στρατιωτών.
Παρότι πολιτικά προτιμητέο, τίποτα δεν απαιτεί στον διεθνή νόμο να χρησιμοποιεί το Ισραήλ «έξυπνα» πυρομαχικά στις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς.
Εν ολίγοις: Το Ισραήλ είναι ελεύθερο να χρησιμοποιήσει ΚΑΘΕ είδος πυρομαχικού, τακτικής, εξοπλισμού και προσωπικό στο οπλοστάσιο του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που δρα εκτός νόμου. Μιας και το Ισραήλ δεν στοχεύει εσκεμμένα αθώους πολίτες, το Ισραήλ μπορεί (και πρέπει) να ενεργεί όσο ελεύθερα επιθυμεί ώστε να προστατέψει την εδαφική του εθνική κυριαρχία και τις ζωές των πολιτών του.

Οπότε το Ισραήλ δεν ανησυχεί για τον διεθνή νόμο. Η Κυβέρνηση του Ισραήλ ενδιαφέρεται πιο πολύ για την κραυγή της διεθνούς κοινότητας παρά για την κραυγή των παιδιών και των μητέρων τους. Ενδιαφέρεται πιο πολύ για τις ζωές των Αράβων παρά για τις ζωές των δικών του πολιτών συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών.

Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να βομβαρδίσει τη Γάζα και να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά,για όσο διάστημα η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες και δεν υπολογίζει τις ζωές των άμαχων.Εστω και αν αυτες οι ζωές ανήκουν σε Ισραηλίτες.
Πρέπει επιτέλους η Χαμάς να σταματήσει αυτό το παιγνίδι του πολέμου που έχει αρχίσει.
Αν αυτοί σκοτώνονται ευχαρίστως,το κάνουν γιατί η θρησκεία τους ,τους υπόσχεται έναν παράδεισο γεμάτο με ατζεμ πιλάφι και χανουμάκια.Η θρησκεία όμως αυτών που σκοτώνουν,υπόσχεται μια κόλαση γεμάτη φωτιά και σκατά.
Ας σταματήσουν τις εχθροπαξίες σε αυτή την παλιολωρίδα με τις Γάζες ,γιατί μας τα... έχουν σπάσει .Τα παιδιά και οι γυναίκες δεν φταίνε σε τίποτε να πληρώνουν τα σπασμένα...
Αρκετά πιά.