10 Αυγ 2010

Ερχεται νέα περαίωση!

Νέα ρύθμιση Περαίωσης ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων, θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για να καλύψει την μαύρη τρύπα των εσόδων. Στόχος του μέτρου είναι να καλυφθεί όσο γίνεται η "μαύρη τρύπα" των 350 εκατ. ευρώ, που εμφανίζουν οι κρατικές εισπράξεις τον Ιούλιο, σε σχέση με τον ετήσιο στόχο που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο.

Η απόφαση για να τεθεί το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου φαίνεται πως έχει ήδη ληφθεί και θα αφορά πιθανότατα τα έτη 2007 έως και 2009, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κάνει "αυτοπεραίωση".

Έτσι θα εξασφαλίσουν –με το αζημίωτο- τη φορολογική τους ασυλίας χιλιάδες επιχειρηματίες, που έχουν ενδεχομένως λόγους να ανησυχούν από το ανηλεές κυνηγητό της φοροδιαφυγής που έχει εξαπολύσει το ΣΔΟΕ στην αγορά.

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως καταλήγουν στη "λύση ανάγκης" αυτή, λόγω της κόπωσης που εμφανίζουν τα δημόσια έσοδα τον Ιούλιο, καθώς διαπιστώνουν μάλιστα ότι οι μικρομεσαίοι θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την πληρωμή των υποχρεώσεών τους σε προμηθευτές και τράπεζες, με αποτέλεσμα να παραμελούν τις πληρωμές τους στην εφορία, ή και να "ξεμένουν από ρευστό" για τις υποχρεώσεις προς το κράτος.

express