10 Ιαν 2011

Πλήρωσε 400.000 δολάρια για ένα...κρουασάν


Ενας άνδρας από την Ταϊβάν έπεσε θύμα απάτης και πλήρωσε 400.000 δολάρια για ένα κρουασάν, το οποίο, μάλιστα, ποτέ δεν έφαγε, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας. Το υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης, του οποίου το επίθετο είναι Τσιού, αναποκρίθηκε σε μία διαφήμιση στο Ιντερνετ, η οποία έλεγε: "Γαλλικό ψωμί, τόσο νόστιμο που θα σας κάνει να δακρύσετε", έγραψε η Apple Daily.

Η φωτογραφία που συνόδευε την διαφήμιση κι έδειχνε ένα τραγανό κρουασάν έπεισε τον Τσιού να μεταφέρει τρία δολάρια στον υποτιθέμενο "φούρνο" μέσω τραπέζης, αλλά η εταιρία του τηλεφώνησε λέγοντάς του ότι είχε κάνει κάποιο λάθος κι έπρεπε να στείλει ξανά τα χρήματα. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη, αλλά ακολούθησαν κι άλλα τηλεφωνήματα από έναν δήθεν "διευθυντή τραπέζης", ο οποίος του ζητούσε να ξαναστείλει τα χρήματα και στη συνέχεια από κάποιον που είπε ότι καλεί εκ μέρους της Επιτροπής Νομισματικής Επιτήρησης.

Ο άνθρωπος αυτός του ζήτησε να ...στείλει εκ νέου τα χρήματα γιατί είχε κάνει λάθος και θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος. Τελικά ο Τσιού έστειλε 12 εκατομμύρια δολάρια Ταιβάν (Taiwan dollars) ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ, με επτά διαφορετικά τραπεζικά εμβάσματα μέχρι που συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Και φυσικά δεν έφαγε ποτέ το κρουασάν του...