11 Ιαν 2011

Τους πάντρεψε αποκαλώντας τους «γουρούνια» και «άπιστους»!


Σοκ έχει προκαλέσει στις αρχές των Μαλδίβων βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο ένα ζευγάρι Ελβετών που θέλησε να ανανεώσει τους γαμήλιους όρκους του σε πολυτελές ξενοδοχείο του αρχιπελάγους, δέχεται τις προσβολές του ανθρώπου που τέλεσε τη γαμήλια τελετή, ο οποίος τους αποκάλεσε «γουρούνια» και άπιστους».

Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία μαζί με έναν ακόμα υπάλληλο του ξενοδοχείου, μιλώντας στην τοπική γλώσσα, τη Ντιβέχι, προσέβαλε το ζευγάρι στη διάρκεια της τελετής.

Οι Μαλδίβες, ένα αρχιπέλαγος στον Ινδικό Ωκεανό, η πλειοψηφία των κατοίκων του οποίου είναι μουσουλμάνοι, αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς διακοπών στη νότια Ασία, τον οποίο πολλά νεαρά ζευγάρια επιλέγουν για το μήνα του μέλιτος.

Το ξενοδοχείο Vilu Reef, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, στις 11 Οκτωβρίου, είχε αρχικά αναφέρει ότι επρόκειτο για ζευγάρι Ελβετών, ωστόσο από τουριστικό πρακτορείο έγινε γνωστό ότι είναι Γάλλοι. Η αστυνομία αρνήθηκε να αποκαλύψει την εθνικότητά τους.

Ο εισαγγελέας των Μαλδίβων διέταξε την πενθήμερη κράτηση των συλληφθέντων.

«Είστε γουρούνια. Τα παιδιά που θα γεννηθούν από το γάμο αυτό θα είναι μπάσταρδα γουρουνιών. Ο γάμος σας είναι άκυρος. Δεν είστε το είδος των ανθρώπων που μπορούν να έχουν ένα έγκυρο γάμο. Ο ένας από σας είναι άπιστος, αλλά και ο άλλος είναι άπιστος και άθεος και έχουμε λόγους να το πιστεύουμε», ήταν μερικά από τα λόγια του ανθρώπου που πραγματοποίησε την τελετή.

Η νύφη, κρατώντας μια ανθοδέσμη και ο γαμπρός χαμογελώντας, άκουγαν τις προσβολές χωρίς να καταλαβαίνουν. Στο τέλος της 15λεπτης τελετής, το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης υπό το χειροκρότημα των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, πριν φυτέψει έναν κοκοφοίνικα στην κοντινότερη παραλία.

Η τελετή κόστισε 1.300 δολάρια και η γαμήλια σουίτα 400 δολάρια τη βραδιά.

Σοκαρισμένος δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών των Μαλδίβων Αχμεντ Σαχίντ, ενώ η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε συγνώμη από το ζευγάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Minivan, ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την τελετή φαινόταν να διαβάζει ένα κείμενο με τους παραδοσιακούς γαμήλιους όρκους, ενώ στην πραγματικότητα διάβαζε ένα συμβόλαιο εργασίας για τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου.