12 Μαρ 2008

Διορθώνουν την γκάφα με το Ε9.


ΜΠΡΟΣΤΑ σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα όσοι φορολογούμενοι πήγαν στις Εφορίες για να κάνουν αρχικές δηλώσεις Ε9- τις οποίες δεν είχαν κάνει όταν έπρεπε στο παρελθόν- εν όψει της εφαρμογής από φέτος του νέου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας.
Ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει με αποφάσεις του την υποβολή χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για να διορθώσουν οι φορολογούμενοι λάθη του παρελθόντος, ανάλογες αποφάσεις δεν προβλέπονταν για αρχικές δηλώσεις Ε9 με αποτέλεσμα η Εφορία να επιβάλει πρόστιμα στις περιπτώσεις αυτές. Το θέμα έφθασε στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου σπεύδει να διορθώσει την γκάφα.
Ειδικότερα, με απόφαση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υπογραφεί εντός των ημερών θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ακίνητης περιουσίας Ε9.
Έτσι ακόμη και όσοι ενώ είχαν υποχρέωση να υποβάλουν Ε9 για πρώτη φορά το 2005, το 2006 ή το 2007, δεν το έπραξαν, θα μπορούν να το υποβάλουν τώρα χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο.