1 Φεβ 2008

Ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9 .



ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχουν τη δυνατότητα και φέτος να υποβάλουν το Ε9 οι φορολογούμενοι.Μέχρι 31 Μαρτίου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www. gsis.gr) θα παρέχεται ειδικό λογισμικό πρόγραμμα για τη μέσω Ίντερνετ υποβολή του Ε9.
Το λογισμικό πρόγραμμα θα πρέπει να «κατέβει» (download) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του φορολογούμενου και να εγκατασταθεί (installation). Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα βήμα προς βήμα συμπλήρωσης του Ε9, ενώ είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη, αφού του παρέχει αυτόματα πληροφορίες για δρόμους και περιοχές, ενώ πραγματοποιεί και αυτόματη διόρθωση λαθών. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή παρέχει στους φορολογουμένους αποδεικτικό κατάθεσης, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσουν και το Ε9 που υπέβαλαν.
Για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9, ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η πιστοποίηση γίνεται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στον δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ, όπου ο φορολογούμενος δηλώνει τα στοιχεία του, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του και την Εφορία στην οποία υπάγεται. Η διαδικασία της πιστοποίησης μετά την υποβολή της αίτησης διαρκεί από μία έως πέντε εργάσιμες ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης, ο φορολογούμενος λαμβάνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ειδικούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.