26 Νοε 2007

Θανάσης Σπίνουλας.Ο παραδοσιακός βάρδος της Κέρκυρας.Θανάσης ΣπίνουλαςΟι λαικοί βάρδοι της Κέρκυρας:Γ. Χονδρογιάννης, Θ. Σπίνουλας, Σπ. Σκορδίλης, Χρ. Μέξας, Τ. Μέξας

Βιολιτζής αυτοδίδακτος και δίχως μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, κάθε καλοκαίρι γίνεται ¨σήμα κατατεθέν" των κερκυραϊκών πανηγυριών. Όσοι έχουν ακούσει το νευρικό του παίξιμο και την χαρακτηριστική του φωνή καταλαβαίνουν γιατί είναι ένας και μοναδικός.

Γεννήθηκε στον Κάτω Γαρούνα στις 18 Μαρτίου του ΄30. Το ΄63 έφυγε για τη Γερμανία. Από το ΄50 όμως ξεκίνησε σιγά - σιγά να συμμετέχει με το βιολί του σε εκδηλώσεις που χωριού. Από το ΄77 και μετά που επέστρεψε στην Ελλάδα έγινε περιζήτητος από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις κοινότητες καθώς ο χαρακτηριστικός του ήχος είχε μαθευτεί από όλους.

Τον πρώτο δίσκο (45 στροφών) Κυκλοφόρησε πριν το ΄60 και είχε δύο τραγούδια, τη ¨Ρούγα" και τον ¨Γαστουριώτικο". Μεγάλο δίσκο έβγαλε έναν το ΄77 και έναν άλλο πρόσφατα με τραγούδια βασισμένα σε φόρμες παραδοσιακών τραγουδιών. Επίσης πήγες σε σχολή στα Γιάννενα έμαθε όλα τα ευρωπαϊκά, τα αργεντίνικα ταγκό και διάφορα άλλα είδη εμπλουτίζοντας τις υπάρχουσες γνώσεις του στο βιολί.
Η αγάπη του για τη μουσική και το μουσικό του αυτί τον έκαναν από τους πιο περιζήτητους βιολιτζήδες της Κέρκυρας.