7 Οκτ 2008

Ξεβράζει πτώματα

Ούτε στα πιο ευφάνταστα σενάρια του Αλφρεντ Χίτσκοκ το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επτά πτώματα, το ένα πίσω απ' το άλλο, έχει ξεβράσει η θάλασσα στη στεριά, ανάμεσά τους και το άψυχο κορμάκι ενός αγοριού. Οι Αρχές πιθανολογούν πως πρόκειται για λαθρομετανάστες που ναυάγησαν καθ' οδόν προς Ελλάδα ζητώντας -τι άλλο- μια θέση στον ήλιο!

Στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει και αναζητούνται όλα τα ευρήματα για την ταυτοποίησή τους στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Μετά τους τέσσερις λαθρομετανάστες που πνίγηκαν στο θαλάσσιο χώρο της Αλεξανδρούπολης, η θλιβερή λίστα μεγάλωσε χθες με άλλα τρία πτώματα, ενώ οι Αρχές δεν απέκλειαν να βρεθούν κι άλλα.

Η ροή πληροφοριών ήταν συνεχής αλλά, παρ' όλ' αυτά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε βρεθεί άκρη στο τι ακριβώς συνέβη, αν υπήρξε κάποιο ναυάγιο και με ποιο τρόπο.

Το πρώτο πτώμα ενός νεαρού βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου από έναν ψαρά στο σάκο της τράτας του, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως το Λιμεναρχείο. Ο νεαρός, γύρω στο 1,80, με μαύρα μαλλιά, φορούσε μια αθλητική φόρμα, ασημένιο δαχτυλίδι στο δεξί χέρι και κολιέ με χάντρες σε κομποσκοίνι στο λαιμό. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για Ιρακινό, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νεκροψία-νεκροτομή.

Το δεύτερο πτώμα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου σε νησίδα του Δέλτα του Εβρου, ενώ την Κυριακή εντοπίστηκαν άλλα δύο, ενός άντρα κι ενός μικρού αγοριού σ' ένα μικρό ρέμα μεταξύ των περιοχών Ανθειας και Απαλού. Τη νύχτα βρέθηκε άλλο ένα πτώμα άντρα στην παραλία Απαλού, ενώ το θρίλερ συνεχιζόταν με την ανάσυρση ενός πτώματος από λιμενικούς στην περιοχή της Ανθειας, ώσπου λίγες ώρες αργότερα μια τράτα ανέσυρε ακόμη έναν νεκρό, που είχε μπλεχτεί στο σάκο του.

Στην κόψη του ξυραφιού και οι οικογένειες δύο ψαράδων, που περνούν ώρες αγωνίας, απ' όταν οι δυο Εβρίτες ξεκίνησαν με βάρκα για ψάρεμα στο Δέλτα του Εβρου. Σύμφωνα με συγγενείς του ενός ψαρά, ο δικός τους άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο από Τούρκους λιμενικούς, στη θαλάσσια περιοχή Δαρδανελλίων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/10/2008