30 Οκτ 2008

Πούλησαν και τη βοήθεια για τους πυρόπληκτους


Μπροστά στα 600-700 ευρώ δεν υπολογίζουν τίποτε!!!
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην Ελευθεροτυπία της 30-10-2008.

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία η αποκάλυψη ότι μέρος της βοήθειας με τις ζωοτροφές που προοριζόταν να χορηγηθεί δωρεάν στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους, πωλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα κόπηκε και επίσημο τιμολόγιο γι' αυτό. Σημείο του πρωτοφανούς περιστατικού φέρεται ότι είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πηνείας, το οποίο μετά τις φωτιές που έπληξαν την περιοχή, χρησιμοποιείται για τη διανομή των ζωοτροφών στους δικαιούχους.
Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, πωλήθηκε, αντί να δοθεί δωρεάν από συνεταιριστική οργάνωση, μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας σε ζωοτροφές που έχει δώσει στην πυρόπληκτη Ηλείας ο IOCC (Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Αμερικής).
Σε επίσημη ανακοίνωσή της χθες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας διευκρίνισε ότι είναι ενήμερη για το θέμα και ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αμέσως μετά τις σχετικές καταγγελίες ενημέρωσε έγκαιρα ως ώφειλε τους εκπροσώπους του IOCC στη χώρα μας και αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου.
«Η προσφορά της συγκεκριμένης οργάνωσης στην πυρόπληκτη Ηλεία είναι πολύ σημαντική και ουσιώδης. Η οργάνωση αυτή δίνει ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους μας και ουσιαστικά δίνει με αυτόν τον τρόπο λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε η ίδια η πολιτεία, όταν για άγνωστους λόγους και παρά τις διαμαρτυρίες μας, σταμάτησε τη χορήγηση ζωοτροφών από τον περασμένο Φεβρουάριο», δήλωσε στην «Ε» ο αρμόδιος σε αγροτικά θέμα αντινομάρχης Ηλείας Νίκος Μιχαλόπουλος και πρόσθεσε:
«Εκτιμώ ότι όλος αυτός ο θόρυβος περί πώλησης των ζωοτροφών δεν έχει μεγάλη έκταση και πρόκειται μάλλον για ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο ενδεχομένως να οφείλεται και σε παρεξήγηση ή ασυνεννοησία μεταξύ του κτηνοτρόφου και της συνεταιριστικής οργάνωσης. Εξάλλου μιλάμε για μια ποσότητα που κοστίζει μόλις 600-700 ευρώ. Αν κάποιος ήθελε να πωλήσει τις ζωοτροφές δεν θα έκοβε τιμολόγιο. Πιστεύω ότι κάτι λάθος έγινε. Παρ' όλα αυτά εμείς θα το διερευνήσουμε σε βάθος και θα αποδώσουμε ευθύνες όπου χρειαστεί αν υπάρχουν». *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/10/2008

Για σκεφθείτε τι φαγοπότι έγινε με τα εκατομμύρια ευρώ της βοήθειας.

Εδώ πήγαν να φάνε και το τριφύλλι για τα γιδοπρόβατα!!!!