17 Μαΐ 2009

Σταρ στο σινεμά, επαίτης στη ζωή


Πολύ γρήγορα έσβησε το όνειρο μιας καλύτερης ζωής για τον πρωταγωνιστή της ταινίας Slumdog Millionaire των 8 Όσκαρ. Ο νεαρός Ινδός μάταια περίμενε το σπίτι που του υποσχέθηκαν οι αρχές της Βομβάης, αλλά και την αμοιβή για την εκπληκτική ερμηνεία του στην ταινία που έκανε διεθνώς πάταγο. Και όχι μόνο αυτό, η αστυνομία πέταξε κυριολεκτικά έξω αυτόν και την οικογένεια του από την παράγκα στην οποία ζούσαν, αναγκάζοντάς τον να ξαναπαίξει το ρόλο της ταινίας, αυτή τη φορά στα αλήθεια.

To σύγχρονο παραμύθι του Slumdog Millionaire δεν είχε "χάπι εντ" και αντίθετα με την ταινία, στην πραγματική ζωή δεν έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Οι υποσχέσεις των τοπικών αρχών να χαρίσουν στον μικρό Σαλίμ της ταινίας ένα σπίτι έπεσαν στο κενό. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Η οικογένεια του πρωταγωνιστή Αζαρουντίν εκδιώχθηκε με κλωτσιές από την αυτοσχέδια παράγκα που έμενε στη γειτονιά Μπάντρα Ιστ της Βομβάης. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η αστυνομία χτύπησε το αγόρι με καλάμι.

Η ταινία που βραβεύτηκε με 8 Όσκαρ έχει αποφέρει κέρδη που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Όταν οι μικροί πρωταγωνιστές γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους από το Χολιγουντ τους περίμενε ηρωική υποδοχή. Όταν όμως τα φώτα έσβησαν, η κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει το αυθαίρετο του μικρού "σταρ". Τώρα η οικογένεια βρίσκεται στο δρόμο και από κινηματογραφικοί εκατομμυριούχοι γίνονται επαίτες της αληθινής ζωής.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα άλλη μια ιστορία με πρωταγωνίστρια αυτήν τη φορά τη μικρή Ρουμπίνα 'Αλι, που στην ταινία υποδυόταν την ηρωίδα (Λατίκα) στα πρώτα χρόνια της ζωής της είχε κάνει το γύρω του κόσμου σοκάροντας τους χιλιάδες θεατές της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ. Η ινδική αστυνομία της Βομβάης ερευνούσε τις καταγγελίες ότι ο πατέρας της ανήλικης Ρουμπίνα προσπάθησε να πουλήσει την κόρη του έναντι 200.000 λιρών Αγγλίας.

Πηγή: ΕΡΤ