Ανέμελα η κυρία πέρασε την πόρτα του Zara στην οδό Σταδίου, στην Ομόνοια, και ετοιμάστηκε να κατευθυνθεί στο βάθος του καταστήματος. Περιστοιχισμένη από ανοιξιάτικες εικόνες και χρώματα, δεν άκουσε το συναγερμό που άρχισε να χτυπάει δυνατά και δεν παρατήρησε ότι σε κλάσματα δευτερολέπτου βρέθηκε περιστοιχισμένη από τους υπαλλήλους της ασφάλειας. Δύο γεροδεμένοι νεαροί τράβηξαν στην άκρη την υποψήφια πελάτισσα και διακριτικά της ζήτησαν να ανοίξει τις τσάντες της. «Μόλις μπήκα στο μαγαζί», πρόλαβε να ψελλίσει εκείνη, επιβεβαιώνοντας την υποψία πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Το επεισόδιοΌμως τα παπούτσια της δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ειλικρίνεια των λόγων της. Πλησίασε ο υπεύθυνος του καταστήματος για να καθησυχάσει τα πνεύματα. Προς μεγάλη του έκπληξη τα παπούτσια της κυρίας προέρχονταν από μία παρτίδα, η οποία είχε αποσυρθεί την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών στο κέντρο της Αθήνας τα περασμένα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα η εταιρεία Zara είχε αποσύρει γύρω στα 30.000 κομμάτια ένδυσης και υπόδησης, τα οποία εξ αιτίας των πυρκαγιών του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν υποστεί βλάβες. Τα περισσότερα μύριζαν και ήταν αδύνατο να διατεθούν προς πώληση.
Η διοίκηση αποφάσισε να αποσύρει τα συγκεκριμένα εμπορεύματα που είχε το κατάστημα της Σταδίου, καταβάλλοντας μάλιστα στους δικαιούχους το ανάλογο αντίτιμο για την καταστροφή τους, αφού κάηκαν στα Καμίνια. Με αυτή την ενέργειά της η εταιρεία είχε διασφαλίσει όπως πίστευε για μία ακόμη φορά τις ποιοτικές της προδιαγραφές.
Φυσικά οι ταινίες προστασίας είχαν παραμείνει πάνω στα εμπορεύματα, μία λεπτομέρεια που στάθηκε αφορμή ώστε η πολυεθνική να διαπιστώσει αργότερα ότι τα προς απόσυρση εμπορεύματα τελικά κατέληξαν να διατεθούν στην λιανική μέσω άλλων καναλιών. Οι λαϊκές αγορές, τα παζάρια και τα πανηγύρια ήταν τα κύρια σημεία μέσω των οποίων επιχειρήθηκε να διατεθούν στο κοινό τα εμπορεύματα.
Πηγή: ΙΣΟΤΙΜΙΑ