3 Αυγ 2009

Γ.Παπανδρέου: «Εχουμε πάρει τις αποφάσεις μας»

Την απόφασή του να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας" υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη Real News. "Εχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Προσφυγή στο λαό, διότι η χώρα βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο", τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου και αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ "είναι απολύτως συντεταγμένο στην άποψη πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άμεση διενέργεια εκλογών". "Η παρατεταμένη εκλογολογία έχει βλάψει τη χώρα" προσθέτει και και σημειώνει ότι χρειάζεται "αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση και επανεκλογή ενός άξιου προέδρου".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει σίγουρος για την αυτοδυναμία του κόμματός του. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τη δυναμική της αυτοδυναμίας, η οποία δεν είναι επιλογή αυταρέσκειας ή αλαζονείας, σημειώνει.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου "θα πρέπει, αν όχι να συνδιαλλαγεί, τουλάχιστον να μιλήσει με εξωθεσμικά συμφέροντα", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει: "Χειραγώγηση της πολιτικής ζωής από κανέναν! Συστράτευση σε κοινούς εθνικούς σκοπούς, ναι! Εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων, όχι!".

Προσθέτει δε πως ένα από τα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών για το λαό θα είναι: "Θέλει κυβέρνηση που χρωστά και εξαρτάται ή κυβέρνηση που εκφράζει το δημόσιο συμφέρον;".
Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, καθώς "βρισκόμαστε σε απέναντι όχθες".

Υπογραμμίζει επίσης ότι εφόσον κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, θα χρησιμοποιήσει για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού "ό,τι καλύτερο διαθέτει το Κίνημα, αλλά και ευρύτερα η κοινωνία, χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια". "Τέλος στη λογική των κολλητών και των κουμπάρων", τονίζει.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της γρίπης, ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής "δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας".

Τέλος, σχετικά με την οικονομία αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του με "πλήρη επίγνωση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης" και διαπραγματευόμενο με τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ ένα νέο χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.

Πηγή: express