18 Αυγ 2009

Συνομιλία με το Θεό μέσω… Twitter


Θέλετε να συνομιλήσετε με το Θεό; Συνδεθείτε μέσω Twitter και έγινε. Ένας φοιτητής του πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ άνοιξε σελίδα στο Twitter, στη διεύθυνση twitter.com/thekotel, όπου οι πιστοί μπορούν να αποστέλλουν τις προσευχές τους για να προωθηθούν στη συνέχεια στο ιερό Τείχος των Δακρύων στην ανατολική Ιερουσαλήμ και να εισακουστούν από το Θεό.

"Παίρνω τις προσευχές, τις τυπώνω και τις τοποθετώ στο Τείχος των Δακρύων", δήλωσε ο φοιτητής Αλόν Νιρ, κάτοικος του Τελ Αβιβ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρωτοβουλία του στη δημοφιλή επικοινωνιακή τοποθεσία του διαδικτύου, όπου οι χρήστες αποστέλλουν μηνύματα γνωστά ως tweets, θα είναι "χρήσιμη για ανθρώπους σε όλο τον Κόσμο".

Ο Νιρ υπόσχεται να παραδίδει τις προσευχές-η κάθε μια δεν πρέπει να ξεπερνά τους 140 χαρακτήρες όπως προβλέπουν και οι όροι χρήσης του twitter- σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Νιρ έχει τοποθετήσει στο Τείχος των Δακρύων περί τα 1.000 ρολά με προσευχές και δήλωσε σχετικά "Οι άνθρωποι μου εμπιστεύονται τα πιο απόκρυφα αισθήματα τους και τα μυστικά τους ... και καθήκον μου είναι να τα προωθώ όπως τους έχω υποσχεθεί".

Πολλές υπηρεσίες παραδίδουν προσευχές που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με μηνύματα τηλεφωνικά ή με φαξ στο Τείχος των Δακρύων. Οι αρχές της ταχυδρομικής υπηρεσίας του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσευχές έρχονται επίσης με το κλασσικό ταχυδρομείο και σε ορισμένους φακέλους αναφέρεται ως διεύθυνση παραλήπτη "Αγαπητέ Θεέ".