10 Νοε 2010

24χρονος αυτοκτόνησε σε απευθείας σύνδεση με το διαδίκτυο

Ενας Ιάπωνας 24 ετών αυτοκτόνησε σε απευθείας σύνδεση με το Ιντερνετ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες, ορισμένοι από τους οποίους τον προέτρεπαν να προχωρήσει στην αυτοκτονία, γράφει σήμερα ο ιαπωνικός Τύπος.

Ο νεαρός που ζούσε μόνος του στην πόλη Σεντάι (βόρεια Ιαπωνία) βρέθηκε νεκρός--κρεμάστηκε στο διαμέρισμά του--από τους αστυνομικούς τους οποίους ειδοποίησαν χρήστες του Διαδικτύου, γράφει η εφημερίδα Yomiuri.

Το θύμα είχε αναρρωτική άδεια από τον Αύγουστο και είχε αναρτούσε πολλά μηνύματα στο Ιντερνετ στα οποία παραπονιόταν για την δουλειά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Sankei.

Ο 24χρονος είχε εμφανιστεί στην ιστοσελίδα Ustream και ανακοινώσει την αυτοκτονία του από το βράδυ της Κυριακής και, μετά μια μικρή διακοπή ξαναεμφανίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν βγήκε στο μπαλκόνι του και κρεμάστηκε από έναν στύλο.

Όση ώρα η κάμερα του υπολογιστή του κατέγραφε όλες τις κινήσεις του στην ιστοσελίδα, ορισμένοι τον ενθάρρυναν να αυτοκτονήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και άλλοι προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν.

Η εκπομπή διακόπηκε στις 06:00 το πρωί της Τρίτης από την Ustream μετά την έκκληση πολλών χρηστών, επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Η Ιαπωνία έχει ένα από υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, με 32.000 αυτόχειρες την περασμένη χρονιά.