13 Νοε 2010

Αγοράστε ένα φορτηγό, πάρτε δώρο ένα Καλάσνικοφ


Λίγο πριν από τις διακοπές των εορτών, ένας πωλητής αυτοκινήτων στη Φλόριντα προσφέρει ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ σε όσους αγοράζουν ένα καινούργιο φορτηγό. Η διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, είναι αφιερωμένη στην Ημέρα των Βετεράνων από την Nations Trucks της κομητείας Σέμινολ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13. Ο διευθυντής πωλήσεων Νικ Γκινέτα, που θέλει διακαώς να αυξάνει τις πωλήσεις των οχημάτων της εταιρίας του, επέλεξε το αυτόματο ΑΚ-47 και προκάλεσε σάλο, προσέλκυσε όμως την προσοχή και προχώρησε σε δηλώσεις για το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών στην κατοχή όπλων.

"Δεν χρειάζεται να αγοράσεις φορτηγό για να αποκτήσεις ένα ΑΚ-47. Έχεις το δικαίωμα να το αποκτήσεις σε όποια πολιτεία και αν είσαι και με βάση τους ομοσπονδιακούς νόμους. Οπότε πρόκειται απλά για μια διαφήμιση και δεν νομίζω ότι στέλνει λάθος μήνυμα", εκτιμά ο Γκινέτα. Αλλά υπάρχει μια παγίδα. Το όπλο δεν το βρίσκει ο αγοραστής κάτω από το κάθισμα του οδηγού μόλις παραλάβει το φορτηγό.

Όχι! Ο κάθε αγοραστής παίρνει μια βεβαίωση αξίας 400 δολαρίων την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε ένα οπλοπωλείο της περιοχής. Οι θεατές του Channel 13 έχουν διχαστεί σχετικά με το κατά πόσο είναι φρόνιμο να προσφέρονται όπλα για να προωθηθούν οι πωλήσεις. Σε σχετική ερώτηση το 51% απάντησε ότι είναι θεμιτό και το 49% απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Φλόριντας δεν απαιτείται άδεια για την αγορά όπλων, με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα ωστόσο απαιτείται άδεια οπλοφορίας.