27 Νοε 2010

Ισπανίδα διεκδικεί την... κυριότητα του Ήλιου και απειλεί να χρεώσει ...την ακτινοβολία!!!

Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα.

Όπως αναφέρει La Voz de Galicia, η Άνχελες Ντουράν από το Σαλβατέρα ντε Μίνιο στην βορειοδυτική Ισπανία παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο με την πράξη έτοιμη για επικύρωση: «Είμαι ιδιοκτήτρια του Ήλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη» αναφέρει το έγγραφο.

Η νέα ιδιοκτήτρια του Ήλιου, Άνχελες Ντουράν, τόνισε στην εφημερίδα πως υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που απαγορεύει σε χώρες να είναι ιδιοκτήτριες πλανητών, αλλά όχι σε άτομα. Μάλιστα, «υπάρχει ένας Αμερικανός που με παρόμοια συμβολαιογραφική πράξη στοχεύει να γίνει ιδιοκτήτης της Σελήνης και σχεδόν όλων των άλλων πλανητών» ανέφερε η Ισπανίδα στην εφημερίδα.

Η ίδια μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεώνει την χρήση ηλιακής ακτινοβολίας (λογικά, μόνο στους γήινους). Τα έσοδα που θα έχει, αναφέρει, θα πηγαίνουν όμως κατά 50% στα ταμεία του ισπανικού κράτους, το 20% στα ασφαλιστικά ταμεία, το 10% για την έρευνα και ανάπτυξη --η ιδιοκτήτρια του ήλιου θα κρατά μόνο το 10%.

Σημ: Η τρέλλα δεν πάει μόνο στα βουνά,πάει και στον...ήλιο!!!