3 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν κρίνουμε, ούτε σχολιάζουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας της 1ης του Νοέμβρη του 2010. Αυτό, θεωρούμε ότι είναι θέμα συζήτησης, προβληματισμού και απόφασης του νομικού κόσμου, εφόσον το θεωρήσει αναγκαίο.

Πολιτικά, η απόφαση αυτή στέρησε την δυνατότητα της δημοτικής παράταξης “ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” να διεκδικήσει την πλειοψηφία του Κερκυραϊκού Λαού. Της δημοτικής παράταξης που πιστεύει βαθειά, στηρίζει και υποστηρίζει απόλυτα και σταθερά τον επαναστατικό μετασχηματισμό της Ελληνικής διοίκησης του κράτους με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”.

Ως εκ τούτου το πολιτικό κενό στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη στο επίπεδο του Δήμου θεωρούμε ότι είναι δυσαναπλήρωτο.

Στο επίπεδο της Περιφέρειας η παράταξη “Ιόνιο Αρχιπέλαγος” με επικεφαλής τον αξιολογότατο Ηλία Μπεριάτο αποτελεί την καλλίτερη ελπίδα της διατήρησης και ενίσχυσης της Περιφέρειάς μας.

Καλούμε τον Κερκυραϊκό και Επτανησιώτικο Λαό να δώσει θετική ψήφο στον Ηλία Μπεριάτο και την παράταξή του.

Για την εξέλιξη στο Δήμο Κέρκυρας ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν. Και θα αναληφθούν.

Αυτό αφορά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και θα γίνει ενώπιον του Κερκυραϊκού Λαού μετά το πέρας των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, αφού καταγραφούν πλήρως τα γεγονότα. Το οφείλουμε στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου.

Δεν υιοθετούμε απόψεις “άρον, άρον σταύρωσον αυτόν” αλλά ούτε δεχόμαστε “φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Η σχέση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ με τον Κερκυραϊκό Λαό υπηρετήθηκε μέχρι σήμερα με απόλυτη ειλικρίνεια και συνέπεια σε μία αμφίδρομη σχέση. Ποτέ δεν είδαμε τους απλούς, άδολους πολίτες, ως ερίφια στους οποίους δίναμε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ακούγαμε τον προβληματισμό τους και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τον υπηρετήσουμε με πολιτικές προτάσεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Και τούτη τη στιγμή, επειδή θεωρούμε υπεύθυνη την γνώμη του, είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει υπόψη του πολλές παραμέτρους και θα προσέλθει στην κάλπη για να εκφράσει την επιλογή του, όπως εκείνος θεωρεί καλλίτερα για την υπηρέτηση των συμφερόντων του.

Κέρκυρα 3-11-2010

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ