5 Φεβ 2010

Ηλεκτρονικά Παιχνίδια: 1 εκατ. ευρώ το μήνα πρόστιμο στο ελληνικό κράτος

Πρόστιμο 1 εκ. ευρώ το μήνα πληρώνει το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, ή 31.536 ευρώ κάθε μέρα, από την καθολική απαγόρευση των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών που έγινε με το νόμο 3037/2002, μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

«Η πρόθεση» τόνισε «του νομοθέτη ήταν καλή, όμως ο τρόπος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Αυτά είναι πεταμένα λεφτά από το παράθυρο, τα οποία θα μπορούσαμε να τα είχαμε γλιτώσει». Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη απαιτήσει να καταβληθούν από τη χώρα μας 977.616 ευρώ τον Αύγουστο του 2009 και 946.080 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2009.

Γι αυτό και η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει άμεσα προς δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά ψυχαγωγικά παιχνίδια και να προχωρήσει στο προσεχές μέλλον σε συνολική ρύθμιση όλου του πλέγματος που διέπει και τα τυχερά παιχνίδια ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη.