16 Φεβ 2010

Εφορία: Λουκέτα σε νυχτερινά κέντρα

«Λουκέτα» ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών σε μεγάλα και γνωστά κέντρα διασκέδασης της πρωτεύουσας. Οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων που έχουν εξαπολύσει φοροελεγκτικό σαφάρι σε νυχτερινά κέντρα έχουν εντοπίσει και βεβαιώσει σοβαρές φορολογικές παραβάσεις όπως μη έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων.

Οι επιχειρηματίες που δεν θα συμμορφωθούν και θα «συλληφθούν» για δεύτερη φορά να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΥΠΕΕ έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο ένα μήνα περίπου δέκα περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες που εξαπατούσαν συστηματικά τις φορολογικές αρχές με ψευδείς δηλώσεις και εικονικές συναλλαγές. Επίσης όπως έγραψε το «Ε» τουλάχιστον τρεις επώνυμοι κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Οι δύο έχουν την έδρα τους στην πρωτεύουσα ενώ ο τρίτος είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας της Βορείου Ελλάδος.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται αποφασισμένη να λάβει σκληρά μέτρα για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το σχέδιο, όταν οι αρχές διαπιστώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής από καταστήματα (δεν κόβονται αποδείξεις, δεν αποδίδεται εγκαίρως και ολόκληρος ο ΦΠΑ κτλ.), τότε θα αφαιρείται για ένα διάστημα η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, κατά προτίμηση σε περιόδους αιχμής, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να προβαίνουν ευκολότερα σε καταγγελίες. Σε περίπτωση υποτροπής, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος θα αφαιρείται οριστικά.